Tom en de voetjes

Tom en de voetjes_Karin Janssen Kindigo therapie1

Ik krijg regelmatig leuke, enthousiaste en HARTverwarmende reacties op mijn boek. Het verhaal over Tom (4 jaar) wil ik graag met jullie delen.

De moeder van Tom vertelt…
”Jouw boek ligt open op onze eettafel. Op pagina 242 van jouw boek ziet Tom een foto van twee kindervoetjes.

Hij vraagt waarom er een gezichtje van een jongen en een gezichtje van een meisje getekend staat op de voeten. Ik ga er vanuit dat Karin daarmee verwijst naar mannelijke en vrouwelijke energie. Dus ik leg Tom uit dat iedereen mannelijke en vrouwelijke energie in zich heeft. Tom herhaalt dat hij als jongetje dus ook mannelijke en vrouwelijke energie heeft. Ik bevestig dat.
Later op die dag komen we op straat een bejaarde man uit het dorp tegen. Hij loopt met een stok en knijpt met zijn ogen om, neem ik aan, nog wat zicht te hebben. De oude man begroet ons. Omdat Tom niets terug zegt, blijft de man staan en groet nogmaals. Tom zegt vervolgens zachtjes “dag” terug. De man vraagt hem of hij een jongen of een meisje is. Tom vertelt trots dat hij een jongen is, maar eigenlijk ook een meisje. De man kijkt mij vragend aan om vervolgens vol verbazing zijn weg te vervolgen. En ik… ik zeg niks. Een brede lach op mijn gezicht verschijnt weer als ik aan dit voorval denk.”

Wil je weten hoe het ‘echt’ zit met mannelijke en vrouwelijk energie? Dit is na te lezen in hoofdstuk 1 van mijn boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’.

Karin_Janssen

Drs. K.M.W. (Karin) Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen. Ze pleit voor holistische geneeskunde: er is zoveel meer mogelijk na of naast het reguliere circuit. Vanuit die passie ontwikkelde ze de Kindigo® therapie. Gedurende ruim 20 jaar heeft zij een praktijk in Son (nabij Eindhoven). Ze behandelt zowel volwassenen als kinderen: www.renascor.nl.

Karin is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Voor meer informatie: www.kinderenbewustopvoeden.nl

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw blog? Voel je welkom bij de Facebookgroep ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Aanmelden kan via deze link

Disclaimer

2 thoughts on “Tom en de voetjes

  1. Miriam Hogerhorst 20 juni 2015 / 07:24

    Wow… Ik zag je op Facebook en heb wat artikelen van je gelezen. Super goed hoe je onderzoekt naar oorzaken van disbalans bij kids buiten het reguliere circuit. Zo belangrijk om zelf na te denken voordat je de kudde volgt. Wij gaan binnenkort ontwikkelingshulp doen in Kenia en daar met kinderen werken. Wellicht heb ik daar ook veel aan jouw kijk op kids. Bedankt voor jouw studies…. Kan ik op de hoogte blijven van jouw nieuwe ontdekkingen? Geweldig… Wat je hebt neergezet… Ga zo door! Hartelijke groet, Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *