De kracht van honing

Honingzalf_ Karin Janssen Kindigo therapie blog

Honingproducten worden al eeuwenlang gebruikt voor allerlei kwalen en problemen.

Uit steeds meer wetenschappelijke publicaties blijkt dat honing een antimicrobieel effect heeft. Andere eigenschappen zijn: anti-inflammatoire en anti-oxidant activiteit, het versterken van het immuunsysteem en het stimuleren van de celgroei.(1)

De interesse in honing neemt de laatste jaren aanzienlijk toe omdat steeds meer bacteriën weerstand opbouwen tegen antibiotica.
Denk bij het gebruik van honingzalf aan de behandeling van allerlei wonden, zoals chronische wonden (ulcus cruris, decubitus (stadium I-V), oncologische wonden) en acute wonden (schaaf-, snij- en brandwonden). Honingzalf kan ook ingezet worden bij littekenweefsel.

Honingzalf kan een volwaardig alternatief zijn voor bijvoorbeeld vaginale (schimmel)infecties.(2) In mijn boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’ bespreek ik dat bij een vaginale schimmelinfectie vrijwel altijd sprake is van een verstoorde darmflora. Gelijktijdige behandeling met een probioticum voor de darmen geniet daarom de voorkeur.

Honingzalf (en probiotica voor de darmen) is te bestellen bij Webwinkel Het Lichtje.

Belangstelling voor wetenschappelijke publicaties?

Wetenschappelijk onderzoek naar Honingzalf bij vaginitis: (1)

Onderzoek honingzalf (1)

Wetenschappelijk onderzoek naar de antibacteriële werking van Honingzalf: (2)

Onderzoek Honingzalf (2)

Karin_Janssen

Drs. K.M.W. (Karin) Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen. Ze pleit voor holistische geneeskunde: er is zoveel meer mogelijk na of naast het reguliere circuit. Vanuit die passie ontwikkelde ze de Kindigo® therapie. Gedurende ruim 20 jaar heeft zij een praktijk in Son (nabij Eindhoven). Ze behandelt zowel volwassenen als kinderen: www.renascor.nl.

Karin is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Voor meer informatie: www.kinderenbewustopvoeden.nl

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw blog? Voel je welkom bij de Facebookgroep ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Aanmelden kan via deze link

Disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *