Geen huilbaby maar een schreeuwbaby, een driftige kleuter met woedeuitbarstingen, een puber die niet meer naar school gaat … en de misdiagnoses

shutterstock_2109145

Door: Drs. K.M.W. Janssen

 ‘Zomaar’ een greep uit mijn praktijk voor Kindigo® therapie met niet ‘zomaar’ een oorzaak van bovenstaande klachten. Een oorzaak die vrijwel nooit wordt opgemerkt. Een oorzaak waarop men niet bedacht is: het is niet te zien, horen, ruiken en proeven. Het is regulier nog niet aantoonbaar. Helaas veel misdiagnoses of helemaal geen diagnose. En dus geen oplossing. Het aantal ouders dat wanhopig is, neemt toe. Ik zie het in mijn praktijk. Steeds meer kinderen komen in de problemen. En dat aantal zal de komende jaren drastisch toenemen. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik luid de noodklok voor het gevaar van straling, die als onzichtbare oorzaak zichtbaar ernstige klachten en problemen kan veroorzaken.

Mogelijk stralingsgerelateerde gezondheidsklachten:

 • Hoofdpijn
 • Algehele malaise
 • Ernstige vermoeidheid
 • Stress
 • Concentratieproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Woedeuitbarstingen
 • Duizelig
 • Misselijk
 • Oorsuizen
 • Buikpijn
 • Lusteloosheid
 • Vol hoofd
 • Slaapproblemen
 • Bedplassen
 • Leerproblemen
 • Gedragsproblemen

Ik pleit voor holistische geneeskunde: ik ga als een detective op zoek naar de werkelijke oorzaak van een klacht of probleem. Binnen de Kindigo® KEI methode die ik hanteer, gaat speciale aandacht uit naar straling als bron van externe overprikkeling.

Verhalen uit mijn praktijk

Geen huilbaby, maar een schreeuwbaby (Luc, 3 maanden)
De moeder van Luc had het zwaar gedurende haar zwangerschap. Ze bracht de laatste 4 maanden van de zwangerschap door in bed. Met een stortbevalling werd Luc huilend gelanceerd op aarde. Het huilen bleek al snel geen ‘gewoon’ huilen te zijn: schreeuwen leek beter op zijn plaats. Bijna dag en nacht. Zijn ouders waren ten einde raad en Luc nog meer. Regulier werd geen oorzaak gevonden. Mijn testmethode liet zien dat Luc, zo jong als hij was, 100% stralingsbelast was. Hoe kan dat?

 • De moeder van Luc was ook 100% stralingsbelast
 • Zijn moeder heeft tijdens de zwangerschap intensief gebruik gemaakt van haar mobiele telefoon en ipad. In het bijzonder de laatste 4 maanden heeft de ipad op haar buik gelegen, bijna de hele dag
 • Luc lag met zijn hoofd bij een stopcontact
 • De digitale babyfoon stond naast het bed van Luc

Binnen 4 weken na het starten van de Kindigo® behandeling veranderde de donderwolk in een roze wolk. Luc is nu een hele tevreden baby!


Een driftige kleuter met woedeuitbarstingen (Lisa 5 jaar)
Lisa komt bij mij in de praktijk vanwege dagelijkse heftige woedeuitbarstingen. Ze is opstandig, moe en luistert niet. Op school is ze druk en heeft ze concentratieproblemen. De juf kan niet tot haar doordringen. Op advies van school is ze getest. Diagnose: ADHD. Het probleem is echter niet opgelost met het label. Ritalin vonden haar ouders geen optie. Na het doormeten in mijn praktijk bleek Lisa extreem stralingsgevoelig te zijn. Lisa kreeg druppels en korrels voorgeschreven in verband met haar stralingsbelasting. Na 6 weken verdwenen haar problemen als sneeuw voor de zon. Om met de woorden van Lisa te eindigen: ‘Ik ontplof niet meer. Mijn hoofd zit niet meer vol’.

Opmerking
Vanwege haar gevoeligheid voor straling dient ze zich wel te beschermen tegen straling: haar lichaam moet niet opnieuw belast raken. Tevens heb ik haar ouders het advies gegeven om Lisa niet vooraan in de klas, naast het digibord, te laten zitten.

Een puber die niet meer naar school gaat (Sanne, 14 jaar)
Sanne zit in de tweede klas van het VWO. Ze veranderde aan het begin van het schooljaar van een vrolijke, levenslustige puber in een puber die niet meer vooruit te branden was. Ze was chronisch moe, misselijk, duizelig en had extreme hoofdpijn. Vooral de hoofdpijn maakte dat ze niet meer uit bed kwam. Regulier onderzoek wees niets uit. Ook een MRI scan toonde geen verklaring voor haar hoofdpijn. Toen Sanne bij mij kwam, was de situatie dermate ernstig dat ze al 6 maanden niet meer naar school ging. De situatie was ondraaglijk en uitzichtloos. Vanuit mijn holistische testmethode liet Sanne een ernstige stralingsbelasting zien. Bij navraag bleek dat ze 2 tot 3 uur per dag films op haar ipad kijkt (in bed met haar ipad op schoot). Ze draagt de hele dag haar mobiele telefoon op haar lichaam. Op haar nachtkastje staat een wekkerradio en ze slaapt met haar hoofd bij twee stopcontacten. Tevens slaapt ze op een matras met spiraalveren. Spiralen geleiden straling. Zodoende ligt ze gedurende haar slaap in een stralingsveld: haar lichaam raakt (stralings)belast in plaats van dat het tot rust komt en kan herstellen. Naast de ingezette behandeling namen Sanne en haar ouders maatregelen om zich te beschermen tegen straling en bewuster om te gaan met straling. En met goed resultaat: Sanne is weer blij. De hoofdpijn is verdwenen en ze fietst weer elke dag naar school.

Tot slot
We leven in een ‘nieuw’ digitaal tijdperk. De mobieltjes, ipads en draadloos internet zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Het bestrijden van de snelle veranderingen binnen de digitale wereld heeft dan ook geen zin. Bewust omgaan met straling loont wel. Zie mijn blog:‘Bewust omgaan met straling: 17 stralingsvriendelijke tips’

Karin_Janssen

Drs. K.M.W. (Karin) Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen. Ze pleit voor holistische geneeskunde: er is zoveel meer mogelijk na of naast het reguliere circuit. Vanuit die passie ontwikkelde ze de Kindigo® therapie. Gedurende ruim 20 jaar heeft zij een praktijk in Son (nabij Eindhoven). Ze behandelt zowel volwassenen als kinderen: www.renascor.nl.

Karin is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Voor meer informatie: www.kinderenbewustopvoeden.nl

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw blog? Voel je welkom bij de Facebookgroep ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Aanmelden kan via deze link

Disclaimer

 

4 thoughts on “Geen huilbaby maar een schreeuwbaby, een driftige kleuter met woedeuitbarstingen, een puber die niet meer naar school gaat … en de misdiagnoses

 1. Bosamn 15 juli 2016 / 19:18

  Wat super dat je deze kinderen hebt kunnen helpen!
  Aan de andere kant ontzettend jammer te weten dat er waarschijnlijk honderden of duizenden soortgelijke gevallen rondlopen die jouw/soortgelijke hulp moeten missen.
  Gelukkig zijn er op internet steeds meer mensen die aandacht geven aan deze problematiek (kinderenenstraling.nl, denkzelfna.com etc), en kun je ook de petitie op verminder electrosmog tekenen.

 2. Beate harmeling 12 mei 2016 / 10:37

  Met mijn werk als vaktherapeut beeldend kom ik dit ook steeds meer tegen als eerste ban ik de telefoon en ipad uit bed! Wil graag op de hoigte blijven via uw nieuwsbrief !

 3. patrick 10 mei 2016 / 12:59

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik zie dit ook om me heen en helaas is het voor mij roepen in de woestijn want ze nemen het vaak niet serieus 🙁 Maar in jouw rol kun je hier inderdaad een enorme bewustwording bij mensen creëren en ze gelijk helpen. Goed dat je dit online deelt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *