Kokostoetje: eindelijk een goed alternatief voor melk en yoghurt! Glutenvrij!Melkvrij! Suikervrij!

blog_kokosyoghurt-5

In mijn praktijk gaat altijd aandacht uit naar voedselintoleranties: het niet goed verdragen van bepaalde voedingsmiddelen. Kinderen en volwassenen worden doorgemeten op 600 verschillende voedingsmiddelen om te achterhalen welke producten een belasting in en voor het lichaam vormen. Een voedselintolerantie vormt afvalstoffen in het lichaam. Deze afvalstoffen vormen klachten en problemen. Bij Kindigo® therapie vormt een specifiek op de persoon afgestemd voedingsadvies een belangrijk onderdeel. En wat blijkt? Met stip op 1 staat het vermijden van koemelk(producten). Kinderen reageren snel en goed op het weglaten van koemelk producten uit de voeding. Soms verdwijnen klachten zelfs als sneeuw voor de zon. Gedragsveranderingen zijn ook geen uitzondering.

Sommige ouders reageren geschokt op mijn advies. Hun eerste reacties is veelal: en dan?

En sinds kort is daarop een antwoord: een voedzaam, plantaardig, overheerlijk alternatief! Het kokostoetje. Kant en klaar: Coco start van Abbot Kinney’s. Een andere lekkere variant is Coco start mango. Beiden verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

Er is meer mogelijk met Coco start. Wat te denken van een heerlijk ontbijtje op basis van muesli met kokosyoghurt?

Recept voor muesli met kokosyoghurt

 

 • 4 eetlepels kokosyoghurt (Coco start van Abbot Kinney’s)
 • 5 eetlepels glutenvrije haver (merk: ‘Lieke is vrij’)
 • 1 banaan (in plakjes snijden)
 • 6 druiven (door de helft doen)
 • 1 eetlepel chia zaad (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkel en in supermarkt)
 • 1 eetlepel rozijntjes
 • 1 abrikoos (in stukjes snijden)
 • 1 eetlepel gemengde zaden/vruchten naar keuze (denk aan zonnebloempitten, cranberries, goji bessen. Deze mix is (ook) in de supermarkt te vinden)

Bereiding: alles door elkaar roeren.  Geniet van je ontbijt!

Er is eindeloos te variëren met datgene wat je zelf lekker vindt. Ook als tussendoortje. Denk aan lijnzaad, dadels, aardbei, pompoenpitten, cashewnoten, walnoten, cacaonibs, vers citroensap, kokossnippers.

Tip: vul een grote weckpot met een kant en klare mix naar wens. Je hoeft dan enkel vers fruit en kokosyoghurt toe te voegen 🙂

blog_kokosyoghurt-2

 

Nog een overheerlijke tip: Abbot Kinney’s heeft ook ijs! Coco frost aardbei en Coco frost cacao (beiden melkvrij en glutenvrij!)

Extra info

 

Coco start van Abbot Kinney’s: 100% plantaardig, zonder toegevoegde suikers.
Ingrediënten: Kokosmelk* 99%, verdikkingsmiddel (tapiocameel*), yoghurtculturen (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis).  *Van biologische oorsprong

Chiazaden zijn afkomstig van de ‘Salvia Hispanica’, een plant die behoort tot de Muntfamilie. De zaadjes zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Chiazaden werden vroeger bij de Azteken al in de voeding verwerkt.

Wil je meer weten over voeding, voedselintoleranties en afvalstoffen als bron van interne overprikkeling? Deze info is na te lezen in het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’ (hoofdstuk 5).

Karin_Janssen

Drs. K.M.W. (Karin) Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen. Ze pleit voor holistische geneeskunde: er is zoveel meer mogelijk na of naast het reguliere circuit. Vanuit die passie ontwikkelde ze de Kindigo® therapie. Gedurende ruim 20 jaar heeft zij een praktijk in Son (nabij Eindhoven). Ze behandelt zowel volwassenen als kinderen: www.renascor.nl.

Karin is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Voor meer informatie: www.kinderenbewustopvoeden.nl

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw blog? Voel je welkom bij de Facebookgroep ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Aanmelden kan via deze link

Disclaimer

 

 

 

2 thoughts on “Kokostoetje: eindelijk een goed alternatief voor melk en yoghurt! Glutenvrij!Melkvrij! Suikervrij!

 1. Corrine 19 september 2016 / 19:47

  Dag,

  Is het mogelijk om bij als volwassene zo’n meting bij u te laten doen op voedingsmiddelen?

  Vriendelijke groet,
  Corrine

  • Blog Karin Janssen Kindigo Therapie 6 oktober 2016 / 08:42

   Ja hoor, natuurlijk kan dat. Ik werk echter wel vanuit een holistische visie, dus dat betekent dat ik andere factoren op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau ook meeneem. Exact zoals Kindigo therapie bedoeld is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *