Senna (8 jaar): “ik ben soms anders en soms eenzaam. Ik heb een boodschap voor de mensen”

shutterstock_177968

Het verhaal van Senna (8 jaar) komt uit het derde deel van mijn boek ‘Kinderen bewust (opvoeden)’. Senna verwoordt haar belevingswereld.

Ik vind mezelf niet speciaal. Ik ben gewoon mezelf. Ik voel me soms wel anders. Omdat de juf en ook andere kinderen mij niet begrijpen. Dan voel ik me verdrietig. En soms ook eenzaam. Ik wil rust in de klas. De juf snapt niet dat het zo’n herrie is voor mij. Het is echt veel te druk in de klas. Ik kan me dan niet goed concentreren. Mijn hoofd klapt soms uit elkaar. Maar dat gebeurt niet echt, hoor.

Ik zie kleurtjes. Papa snapt er niets van. Mama helpt me. Ze maakt soms grapjes. Zoals met mijn koepeltje. Ik kan niet zomaar een winkel in. Het is zo druk daar. Dan gaat mijn lichaam heel raar doen. Ik moet dan een koepeltje maken. Mama noemt dat mijn spamfilter. Het slechte blijft dan buiten. Het goede en liefde mogen wel binnenkomen. Ik heb ook geleerd om mijn cirkel te gebruiken. Mijn cirkel is van mij. Het is mijn eigen ruimte. Daar moet ik goed voor zorgen. Anders voel ik mezelf niet meer.

Als mama boos is, heeft ze andere kleurtjes. Ze zegt dan dat ze niet boos is, maar ik zie het toch. Ik snap niet waarom mama dat niet gewoon zegt. Ik voel aan de kleurtjes hoe mama zich voelt.

Mijn vriendinnetje is altijd druk, net zoals ik. Ik word weer rustig als ik in het bos wandel. Zij moet elke dag een pilletje slikken (Ritalin, red.). Maar weet je, haar kleurtjes zijn verdwenen. Eerst straalde ze. Nu ziet ze er heel donker uit. Ik kan haar ook niet meer zo goed voelen. Ik vind dat jammer. En eigenlijk snap ik er niets van. Dat pilletje zou toch moeten helpen?

Ik zie ook geesten. Soms vind ik dat eng. Niet als oma er is. Ik praat met oma in de lucht. Papa is verdrietig omdat oma er niet meer is. Dan zeg ik tegen hem: “Oma is niet echt dood, hoor.” Papa zegt dat hij haar niet kan zien. Dat is wel raar, want ik zie oma nog wel. Zij beschermt me tegen de boze geesten. Mama maakt mijn kamer weleens schoon met wierook (witte salie, red.). Bah, dat stinkt. Maar het helpt wel, want de boze geesten kunnen daar niet tegen.

Of ik een boodschap heb voor de lezers van jouw boek? Ik heb eigenlijk een vraag: “Wil je de lezers vragen of ze mij alsjeblieft beter begrijpen?”. En o ja, kunnen de mensen niet wat liever doen voor elkaar. Als de mensen snappen dat ze zelf mooi zijn, hoeven ze geen ruzie met elkaar te maken.

Karin_Janssen

Drs. K.M.W. (Karin) Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze verdiepte zich in tal van andere geneeswijzen. Ze pleit voor holistische geneeskunde: er is zoveel meer mogelijk na of naast het reguliere circuit. Vanuit die passie ontwikkelde ze de Kindigo® therapie. Gedurende ruim 20 jaar heeft zij een praktijk in Son (nabij Eindhoven). Ze behandelt zowel volwassenen als kinderen: www.renascor.nl.

Karin is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Voor meer informatie: www.kinderenbewustopvoeden.nl

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuw blog? Voel je welkom bij de Facebookgroep ‘Kinderen bewust (op)voeden’. Aanmelden kan via deze link

Disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *